ترامادول، یک داروی مخدر تجویزی است که برای کاهش درد متوسط تا شدید به کار میرود. این دارو معمولاً به عنوان مسکن پس از جراحی تجویز میشود و مانند سایر مواد افیونی در بیماران عمل میکند. خواص اعتیادآور افیونها میتواند ترامادول را به یک ماده خطرناک برای افراد با خطر افزایشی از اعتیاد تبدیل کند.
ترامادول درمغزهمانند مورفین عمل میکند، به گیرندههای اپیوئیدی متصل شده و تسکین درد ایجاد میکند، اما برخلاف مورفین، به هوشیاری فرد کمک میکند و ممکن است فعالیت ذهنی را افزایش دهد. این ویژگی ممکن است یکی از دلایلی باشد که مصرفکنندگان به این دارو روی آوردهاند. بسیاری از افرادی که در کمپ ترک اعتیاد همسفران راه رهایی برای ترک ترامادل بستری شدند دلیل اعتیاد به ترامادل را ، حالت خوشایند و هوشیاری را اظهار کردهاند. اما باید بدانید ترامادول باید با دقت و در مدت زمان کوتاه و زیر نظر پزشک مصرف کرد؛ برخی از محققان بر این باورند که مصرف طولانی مدت این دارو ممکن است منجر به عفونتهای شدید معده یا حتی سرطان دستگاه گوارش شود.
اثرات ترامادول چیست؟
اگر پزشک برای شما این دارو را تجویز کرده است ممکن است همزمان با کاهش درد شما اثرات دیگری در خود احساس کنید. به عنوان مثال، می تواند باعث ایجاد احساس لذت، سرخوشی و آرامش در شما شود اثراتی که برخی افراد می توانند آن را بسیار اعتیاد آور بدانند. این دلیل می تواند باعث شود که افراد ترامادول را بارها و بارها مصرف کنند، حتی اگر درد آنها فروکش کرده باشد ، تا زمانی که در نهایت اعتیاد به این داروی تجویزی ایجاد شود.
درمان اعتیاد پیش ماست !
کمپ ترک اعتیاد همسفران راه رهایی
(پذیرش 24 ساعته )
مرکز پذیرش کمپ مردان
ارتباط مستقیم با مدیریت مرکز
آدرس ما : تهران انتهای اتوبان زین الدین شرق,سرخه حصار,زیر بیمارستان شهید لواسانی,کوچه شهید محمد رضا رشیدی پلاک 40
علائم و نشانه های اعتیاد به ترامادول
باید بدانید که معمولا علائم اعتیاد به مخدرها معمولا بسیار نزدیک و شبیه هم هستند که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- خوردن ترامادول بدون نیاز و وجود درد
- انجام اقدامات خطرناک و عجیب
- مشکلات در محیط کار یا مدرسه به دلیل استفاده از مواد افیونی
- ناتوانی در ترک ترامادول و دیگر مواد افیونی
- صرف زمان و پول زیاد برای تهیه دارو
- اشتیاق قوی به مصرف ترامادول
- مصرف بیش از حد برای تجربه حس سرخوشی
- استمرار مصرف ترامادول
- تجربه علائم ترک پس از ترک دارو
- فاصله گرفتن از عزیزان
- دفاع مداوم درباره مصرف مواد
- انکار در مورد مصرف مواد
- از دست دادن انگیزه
علاوه بر علائم روانی، اعتیاد به ترامادول ممکن است علائم فیزیکی نیز داشته باشد که لازم است توجه ویژهای به آنها داشته باشید:
- تهوع یا استفراغ
- تغییرات در مردمک چشم
- نشانههای خواب آلودگی
- از بین رفتن حافظه کوتاه مدت
- تغییرات در اشتها
- صحبت کردن نامرتب یا گفتار نامفهوم
- اختلال خواب و بی خوابی و خارش
- نگاههای بیدلیل به یک نقطه به مدت طولانی
- سردرد
- تغییر وزن به دلیل تغییرات رژیم غذایی
- نوسانات خلقی شدید
علائم و نشانههای اعتیاد به مواد ممکن است مشابه هم باشند، بنابراین شناخت این علائم میتواند به عزیزان کمک کند. مراجعه به متخصصان میتواند کمک کند تا اعتیاد شناخته شده و راههای درمانی مناسبی پیشنهاد شود.
بهترین کمپ ترک اعتیاد تمایلی در شرق تهران
اشکال دارویی ترامادول
ترامادول در اشکال مختلفی تولید می شود که براساس شرایط بیماران مورد استفاده قرار می گیردکپسول
کپسول طولانی رهش( 24 ساعته)
محلول ( مایع)
قرص
قرص طولانی رهش
سوسپانسیون
قرص ها و کپسول های طولانی رهش ترامادول تنها برای بیمارانی مجاز است که انتظار می رود برای تسکین درد شبانه روزی به مسکن نیاز داشته باشند.
معمولا قرص ترامادول در انواع 50 – 100 – 200 و 225 میلی گرم در دسترس است.
اعتیاد به ترامادول و ساختار مغز:
مصرف دوزهای بالاتر ترامادول یا همزمانی آن با دیگر داروها میتواند علائم شدیدتری را به همراه داشته باشد. عوارض جانبی شدید مصرف ترامادول از جمله تشنج، افسردگی سیستم عصبی مرکزی، کما یا حتی مرگ ممکن است وجود داشته باشد.
سوء استفاده از ترامادول میتواند باعث ایجاد سندرم سروتونین شود که زمانی رخ میدهد که مغز به دلیل داروهایی مانند ترامادول، سروتونین اضافی تولید میکند. این سروتونین برای عملکرد مغز و سلولهای عصبی ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند تأثیرات منفی بر بدن داشته باشد.
ارتفاع سطح سروتونین در بدن میتواند منجر به علائمی مانند گیجی، تعریق، اسهال، سردرد، افزایش ضربان قلب، فشار خون، بی قراری، هماهنگی ضعیف، لرزش، سفتی عضلانی، بی هوشی، تب شدید، ضربان نامنظم و حتی تشنج شود.
افراد ممکن است پس از افزایش دوز یا همزمانی آن با داروهای دیگر، سندرم سروتونین را تجربه کنند. همزمانی دوز بالاتر و یا استفاده از داروهای دیگر میتواند سطح سروتونین را افزایش دهد. علائم سندرم سروتونین ممکن است ابتدا ضعیف باشد ولی با ادامه مصرف، ممکن است شدت بیشتری پیدا کند و نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد.
آیا ترامادول همیشه اعتیاد آور است؟
هر فردی که از مواد افیونی مانند ترامادول استفاده می کند در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال مصرف مواد است. اما موارد زیادی درمعرض خطر قرار گرفتن یک فرد برای ابتلا به اعتیاد وجود دارد،یعنی به صرف مصرف یک دوره ترامادول ممکن است به اعتیاد به ترامادول مبتلا نشوید.
سابقه خانوادگی
افراد دارای والدین، پدربزرگ ها و مادربزرگ ها یا سایر اعضای خانواده که از اختلال مصرف مواد رنج می برند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اعتیاد به ترامادول اعتیاد به تریاک هستند. این عامل تأثیر ژنتیک بر اعتیاد و سطح خطر فرد را نشان می دهد.
تروما:
اگر فردی سابقه ضربه های شدید روحی یا تجربه اختلالات اضطرابی راداشته باشد، بیشتر درخطر ابتلا به اختلال مصرف مواد قرار میگیرد. افراد ممکن است سعی کنند با موادی مانند ترامادول خوددرمانی کنند تا از احساسات منفی در مورد تروما یا اضطراب خود جلوگیری کنند.
محیط:
محیط یک فرد می تواند در احتمال ابتلا به اختلال مصرف مواد نقش داشته باشد. این شامل دسترسی آسان به مخدرها و یا استفاده از آنها در سنین پایین است.
شرایط سلامت روان:
افراد مبتلا به سلامت روانی مانند اختلال اضطراب عمومی ، افسردگی یا اختلال دو قطبی ممکن است خطر ابتلا به اختلال در مصرف مواد را افزایش دهند. افراد ممکن است برای این شرایط موجود سعی کنند خود درمانی کنند.
این عوامل می تواند توضیح دهد که چرا برخی از افراد می توانند به طور مرتب از مواد استفاده کنند و اعتیاد ایجاد نکنند و چرا برخی دیگر دچار اختلال در مصرف مواد می شوند. مواد افیونی مانند ترامادول دارای ویژگی های خاصی هستند که باعث می شود بروز اعتیاد بسیار شایع تر شود.
ترامادول، مانند سایر مواد افیونی، مغز را تحریک می کند تا اندورفین ترشح کند. این مواد شیمیایی که باعث ایجاد حس خوب می شوند می توانند احساس مثبت یا سرخوشی را در افراد ایجاد کنند. این احساسات و علائم قوی بر سیستم پاداش مغز تأثیر می گذارد و افراد را ترغیب می کند تا از موادی مانند ترامادول برای تکرار حس سرخوشی را تجربه کنند.
دلایل مصرف ترامادول:
- افرادی با کار های سنگین و نیاز که به بیداری در شب دارند
- مردانی که با زود انزالی در روابط جنسی مواجه هستند، برای درمان این مشکل از ترامادول استفاده میکنند.
- بیمارانی که از تجویز پزشک برای تسکین درد استفاده میکردند، اما بهطور خودسرانه مصرف را ادامه دادند.
- افراد معتاد به دیگر مواد، برای کاهش علائم ترک یا جایگزین کردن مواد مصرفی خود از ترامادول استفاده میکنند.
این گروهها با عوارض جدی مصرف این مخدر مواجه هستند. بیشتر افرادی که به مرکز ترک اعتیاد همسفران راه رهایی مراجعه میکنند، معمولا از این چهار دسته هستند، بهویژه افرادی که برای ترک مواد مخدر دیگر به صورت خودسرانه عمل میکنند و در نتیجه اعتیاد خود را از مخدری به مخدر دیگر تغییر میدهند.
درمان اعتیاد پیش ماست !
کمپ ترک اعتیاد همسفران راه رهایی
(پذیرش 24 ساعته )
مرکز پذیرش کمپ مردان
ارتباط مستقیم با مدیریت مرکز
آدرس ما : تهران انتهای اتوبان زین الدین شرق,سرخه حصار,زیر بیمارستان شهید لواسانی,کوچه شهید محمد رضا رشیدی پلاک 40
بهترین روش ترک ترامادول
ترک ترامادول با سمزدایی:
معمولا ترس از ترک اعتیاد باعث میشود تا افراد ترک مواد افیونی و یا ترامادول را دشوار بدانند.و یا روند ترک برای انها آنقدر شدید باشد که نتوانند به تنهایی مواد مخدر را ترک کنند.و روند بهبودی را مختل کنند.اما در کمپ ترک اعتیاد همسفران راه رهایی که بهترین مرکز ترک اعتیاد در شرق تهران است ما برای بیماران مبتلا به مواد افیونی و برای ترک ترامادول در ابتدا سمزدایی را پیشنهاد میدهیم.
پیشنهاد میکنیم مقاله چرا باید در کمپ ترک اعتیاد ترک کنیم را بخوانید.
خدمات سم زدایی در کمپ ترک اعتیاد برای افرادی که به دنبال بهبودی از اعتیاد ترامادول هستند. برنامهای ایمن و موثر برای بیماران است. برای گذر از علائم ترک بیماران به مراقبت های شبانه روزی متخصصان و پزشکان و داروهایی که به کاهش علائم ترک کمک می کند دسترسی خواهند داشت. خدمات سم زدایی پزشکی می تواند علائم فیزیکی و روانی ترک را برطرف کند.
پس از سمزدایی :
اولین قدم در سفر درمان اعتیاد شما ممکن است این باشد که شما یک فرآیند سم زدایی ترک با کمک پزشکی داشته باشید. این فرآیندی است که در آن تمام آثار ترامادول از بدن شما در یک محیط به دقت کنترل شده حذف میشود.
پس از سم زدایی، شما آماده خواهید بود تا به جلسات درمانی تخصصی فردی و گروهی ما بپیوندید، جایی که ما به شما کمک می کنیم:
- علل و محرک های سوء استفاده از ترامادول را بررسی کنید
- راهبردهای مقابله سالم برای آینده را بیاموزید
- در جهت بهبودی و تندرستی قدم بردارید
منبع: